Insula Aurea - Zlatni otok, naziv je kojim je Krk, zbog obilja različitih plodova mora i zemlje, nazivan još u antičko doba.
Svježa riba, škampi i drugi rakovi i školjke i danas su nezamjenjivi u domaćoj kuhinji otočana, kao i mnoge vrste priloga od povrća. Sve naravno pripremljeno i začinjeno krčkim maslinovim uljem izvrsne kakvoće.
Blagdanski objed gotovo uvijek će uključiti i jela od domaćeg tijesta (šurlice, makaruni, njoki) s različitim umacima, a posebno je cijenjena i krčka janjetina, domaći ovčji sir i pršut.
Sva se ta izvorna krčka jela nude i na jelovnicima stotinjak otočkih restorana, konoba i drugih ugostiteljskih objekata, koji također pripremaju i nude jela internacionalne kuhinje. Gastro-ponuda jedan je od najjačih aduta krčkog gostoprimstva i turizma.
Otočani će uz to popiti čašu domaćeg vina. Preporučujemo izvorno suho bijelo vino s kontroliranim geografskim porijeklom - Vrbničku žlahtinu.
Od grožđa se pripremaju i različite vrste domaće rakije, s ili bez aromatičnog bilja, koju, prema običaju, uz suhe smokve, otočani nude kao znak dobrodošlice.
Zanatsko trgovački obrt Mariolina iz Krka osnovan je 1993.g. kao obiteljska zanatska radnja za izradu svježe i sušene tjestenine te specifični proizvodi tipičnih za primorje i otoke sjevernog Jadrana. Uz ovu osnovnu djelatnost radnja priprema i razne vrste pizza, sendvića i kolača koje uslužuje u svom prostoru ili dostavlja kupcima na njihov zahtjev. U proteklim godinama nastojali smo kvalitetom proizvoda i uslužnošću osoblja zadobiti svoj dio tržišta.Saznajte više